logou

Hírek

A magyar autóipar elindítója – műhelykonferencia és kiállítás Csonka Jánosról
|
Szakmai előadásokkal és kiállítással emlékezik a Műegyetem április 30-án volt tanárára, a magyar gép- és járműgyártás úttörő alakjára. A Gépészmérnöki Kar, valamint a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar munkatársai előadásokban mutatják be az 1939-ben elhunyt konstruktőr munkásságának ma is érezhető hatását.  Halálának 85. évfordulója alkalmából a BME Országos Műszaki Információs Központ
Múzeum születésnapi ajándékként
|
Nem mindennapi ajándék születésnapra egy teljes múzeumot kapni. Főként, ha ehhez egy 107 éves autó is jár, amely ráadásul az első magyar gyártású automobil. A dolog szépséghibája, ha az ünnepségre 160 évet kell várni, a nehézsége pedig az, hogy az autómatuzsálemet csak úgy lehet szállítani, ha a négy kereke mellé újabbakat szerelnek fel rá. Egy múzeum megnyitásának kulisszatitkai. Videóval.
E család történelme az ország történelmének is része
|
Csonka János gépészmérnök (1852-1939) születésének 160. évfordulóján emlékmúzeum nyílt vasárnap Budapesten a XI. kerületben, a Bartók Béla úton abban a házban, ahol a feltaláló eredeti autószerelő műhelye, majd gépgyára működött.
Csonka János Emlékmúzeum nyílik Budán
|
A Magyar Posta 1905-ös automobilja, eredeti szerszámgépek, benzinmotorok, anyagvizsgáló berendezések, dokumentumok, tablók és fotográfiák mutatják be Csonka János gépészmérnök (1852-1939) sokoldalú tevékenységét abban az emlékmúzeumban, amely a feltaláló születésének 160. évfordulója tiszteletére vasárnap nyílik Budán.